Křesťany nelze pro hlásání pravd Víry stíhat – tedy zatím!

veronika_divkyStátní moc začíná opět, jak jsme byli – ještě moje generace – denně zvyklí před listopadem 1989, nasazovat na smýšlení občanů paragrafy. Paragrafy, které mohou ty „nesprávně“ uvažující lidi dostat za mříže za zločinné jednání, jehož se dopustí každý, kdo verbálně nesouhlasí s ideologií, která je nám v posledních letech vnucována.

Zkrátka, šrouby se opět utahují…

§ 356: „Kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému národu, rase, etnické skupině, náboženství, třídě nebo jiné skupině osob nebo k omezování práv a svobod jejich příslušníků, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.“

Trochu si tento paragraf, který státní moc nyní nasazuje plošně proti svobodě slova (mj. případ docenta Konvičky) – a zcela jistě proto, aby pokud možno všem ostatním „zavřela ústa“ – rozebereme z hlediska logiky:

Tedy, pokud kdokoli z nás, katolických nebo pravoslavných křesťanů, prohlásí v souladu s Písmem svatým, že „Všichni bohové pohanů jsou démoni“ (Žalm 95, 5) a tudíž, že je naší svatou povinností, pramenící, jak jsme právě dokázali, z naší víry (!), zabránit invasi muslimů do našich farností, do našich měst a do naší země – a to všemi dostupnými prostředky, protože nám právě podle slov naší víry reálně hrozí nadvláda ďábla – a s tím spojená hrozba likvidace nás, křesťanů – co se stane?

Pokud bude takový křesťan skrze tento svůj veřejně hlásaný postoj obviněn podle citovaného paragrafu 356, v téže vteřině se udavači a státní moc (policie, státní zástupce a případně všichni další) dopustí, cituji z § 356: „omezování práv a svobod jejich příslušníků“, tedy omezování práv a svobod příslušníků křesťanského náboženství!

Nikdo podle tohoto paragrafu, státní moc nevyjímaje, totiž nesmí omezovat práva a svobody nejen muslimů, ale ani nás, křesťanů. A naším právem je, mimo jiné, stále ještě – dle dikce zákonů ČR, jak jsme právě dokázali – svobodně veřejně hlásat a vykládat Písmo svaté a všechny zásady naší Víry!

A proč veřejně? Nu, protože nám to přikazuje sám náš Bůh, Ježíš Kristus a veřejné hlásání zásad naší Víry je základní povinností „členů křesťanského náboženství“:

„Jděte do celého světa a hlásejte evangelium všemu tvorstvu! Kdo uvěří a dá se pokřtít, bude spasen; kdo však neuvěří, bude zavržen“ (Marek 16,15 – 20)

Takže? 🙂

(Leo P. Švančara, 15. 1. AD 2016 – profil autora na sociální síti VK.com zde)

V kategorii Glosy

Příspěvek zaslal: leo dne 15.1.2016 / článek si přečetlo 1 222 návštěvníků X-P.cz

Web rediguje: Leo P. Švančara

Další příspěvky