Přímý přenos zázraku Svatého ohně v sobotu 30. dubna od 12:45!

svaty_ohenPožehnaný a pokojný podle orthodoxního (a prapůvodního) data Velikonoc přeji nám všem.

Opět po roce připomínám všem přátelům, kdož chtějí vidět pravý na vlastní oči a navíc v přímém přenosu, že zítra odpoledne, tedy na Velkou Sobotu, sestoupí opět, jako po dlouhá staletí každoročně, v Jerusalemě takzvaný Svatý oheň.

Rok co rok  při velikonočních bohoslužbách velké soboty se v jeruzalémském Chrámu Božího hrobu uskutečňuje tento úžasný a dech beroucí zázrak:

Jerusalemský patriarcha vstupuje se svazkem svíček do malé kaple uprostřed chrámu, v níž se nalézá jeskyně s Kristovým hrobem. Zde, očím ostatních lidí skryt, sestoupí zázračný oheň, který mu zapálí svíce.

S nimi pak slavnostně vyjde ze dveří kaple a zapaluje svíce všem věřícím. Veškerý podvod je přitom vyloučen, neboť kaple Božího hrobu je pečlivě prohlédnuta israelskými vojáky, zda v ní není ukryto cokoli, čím by se svíce daly zapálit.

Důkladné osobní prohlídce se podrobuje i sám patriarcha před vstupem do kapličky u Kristova hrobu.

K tomuto zázraku dochází od nepaměti, již stovky let, a to vždy na velkou sobotu pravoslavných Velikonoc (tedy původních, starokřesťanských).

Přímý přenos tohoto největšího křesťanského zázraku můžete zítra, v sobotu 30. dubna od 13:45 ruského času (tedy od cca 12:45 hodin času našeho), sledovat přímo zde na tomto odkazu:

http://www.ntv.ru/peredacha/Pasxa/m53461/o1277327/

Je třeba doufat a modlit se, že i letos Blahodatný oheň sestoupí, protože prastaré proroctví praví, pokud by Svatý oheň nesestoupil, nastávají lidstvu velmi zlé časy.

V kategorii Články, Zajímavosti

Příspěvek zaslal: leo dne 29.4.2016 / článek si přečetlo 2 099 návštěvníků X-P.cz

Web rediguje: Leo P. Švančara

Další příspěvky