15. květen 2012: „Listopad“ v korupci!

Dnešní zatčení hejtmana, poslance a vysokého socialistů Ratha prolomilo několik mýtů, politických sebejistot a nepřekročitelných tabu. 
Po dnešku si totiž už žádný tuzemský politik nebude moci být jistý, že právě on není v tichosti a v skrytu v hledáčku policie už po mnoho měsíců. I to je myslím důvod dnešní evidentní pobledlosti, rozklepanosti a nervozně opatrných vyjadřování všech špičkových es naší politické scény k Rathově zatčení.
Zda má dnes mnoho desítek tisíc lidí v Česku sevřené žaludky, nevíme s jistotou, ale docela bych si vsadil, že ano. A to včetně rektální části zažívacího systému!
Od dnešního dne si totiž nemůže být jist ničím nejen starosta, radní či krajský zastupitel, ale ani doposud beztrestný nadčlověk, chráněný zdánlivě neprolomitelnou imunitou – tedy soudce, senátor či Zeus zdejšího politického Olympu, sám poslanec.
A to pokládám za největší zlom od Listopadu 1989. Po dnešku korupce v Česku prostě již bude navždy jiná. Ne, že z tuzemských luhů zmizí – nejsem idealista ani blouznivec – ale prostě bude JINÁ.
Holt hoši a děvčata: Bude vám muset stačit jen ten plný talíř, zhltnutý v tichu kdesi pod stolem. Hlasité mlaskání a umaštěné úsměvy, to si ode dneška musíte odpustit!

-leo-

V kategorii Články, Glosy

Příspěvek zaslal: leo dne 15.5.2012 / článek si přečetlo 1 600 návštěvníků X-P.cz

Web rediguje: Leo P. Švančara

Další příspěvky