Nastal čas odložit spory – a zvolit vlastní svobodu. Zabránit stůj co stůj covidistické diktatuře!

Ve starém antickém světě, odkud máme dnes tak pro mnohé zavádějící pojem „demokracie“, bývali vládci řeckých měst a států voleni do funkcí svobodnými lidmi. Mnohdy losem!

V případě vážného ohrožení ovšem nastoupil prastarý zvyk jmenovat rychle diktátora (zpravidla omezeně, na půl roku), který měl v tu chvíli propůjčeny od obyvatel takřka neomezené pravomoci k tomu, aby mohl účinně zabránit zničení města či státu.

A v této situaci se nacházíme právě nyní my. Co je ohroženo?

Už ne naše možnosti se živit více či méně svobodně, už není ohrožena naše volba, zda si zvolit pro svůj nákup supermarket nebo malého kvalitního řezníka. Nyní je přímo ohrožena naše svoboda! Svoboda například jen vycházet ven s holým obličejem, svoboda říkat či neříkat to, co nám náš rozum přinese na jazyk, svoboda se stýkat s lidmi, s nimiž se stýkat chceme, svoboda jít o Velikonocích či Vánocích do Božího chrámu. A co hůř, je přímo ohrožena naše svoboda si nyní pod tlakem hysterické diktaturní vlády nenechat do našich těl aplikovat cosi, co si kdo kde někde v šeru laboratoří kdesi v zahraničí vzpomene!

Zdravý nyní už musí složitě prokazovat, že je zdráv. Jinak nebude plnoprávným občanem. A tím bude pouze potud, pokud si vládnoucí klaka libovolně v budoucnu nestanoví nová „pravidla“.

Čili jsme v ohrožení stejně, jako antická města v okamžiku, kdy před branami stál po zuby ozbrojený nepřítel!

Takže co z toho plyne?

Nyní je jednoznačně nutno odhodit klapky z očí a přestat řešit podružnosti. Je nutno nyní přestat hodnotit slůvka a sporné věty v programech stran a jejich politiků, ale začít pozorovat a vyhodnocovat výhradně jen jejich dosavadní chování. Toto je chvíle, kdy bude nutno volit „diktátory“, kteří svým jednáním po celý uplynulý rok dávají jasnou záruku, že v tomto pokračovat nebudou!

Jedno, zda je ten či onen vpravo pro nás příliš, či pro jiné možná příliš vlevo. Nyní není čas se zabývat detaily, které již zítra mohou být, pokud bude zavádění sanitární diktatury pokračovat (a ono bude!) na smetišti dějin i našich životů.

V této optice zde vidím jediné dva subjekty, mimo covidovou Národní frontu, která se již sdružuje do tří, čtyř kandidátek. Tedy na kandidátkách ANO, pak ODS + TOP + KDU-ČSL a pak na kandidátce Pirátů se starosty. K tomu pak mocilačná ČSSD, která se ovšem snad (doufejme!) do sněmovny v říjnu konečně nedostane.

Všechny tyto kandidátky jsou v podstatě zralé na jednu jedinou kandidátku společnou. Protože totiž ať dopadnou jakkoli, kdokoli z nich ustaví diktaturu s ostatními dvěma, třemi. A dá-li to výsledek, pak jen jednou z nich!

Sen, o kterém se někdejší KSČ ani nezdálo. Mít zdánlivě svobodné volby, ale tři, čtyři, své kandidátní listiny pro zajištění pohodlné diktatury na věky věků.

Proto, kdo chce volit ODS, starosty, Piráty, ČSSD nebo Lidovce (o ANO zde nemluvím už vůbec), volí diktaturu do konce našich životů. Vzpomeňme si na ústavní Pandemický zákon, jak neskutečně lehce díky těmto všem prošel během jediného týdne sněmovnou i senátem!

Tudíž je nutno volit výhradně strany či politiky, kteří jasně říkají covidismu NE. A to jsou nyní pouze dvě:

SPD pana Tomia Okamury – a pak Trikolora paní Zuzany Majerové Zahradníkové a pana Jana Tesaře!

SPD má své místo ve sněmovně stoprocentně jisté. Ale bude-li tam sama, bude vždy – a navždy – pouze bez jakéhokoli vlivu na cokoli, co nám noví vládci přichystají. Tak jako je nyní už celé čtyři roky!

Proto každý další, kdo nyní vidí, kam se řítíme, byl měl začít přemýšlet a zkusit pomoci straně s názvem Trikolora, aby se do sněmovny dostala rovněž a pak společně s SPD se tyto strany – dohromady pak možná s mnoha poslanci – staly nepominutelným blokem, který může zabránit vládě Národní fronty covidové diktatury!

Odložme nyní všichni pitvání programů. Odložme hledání chyb na jednotlivých osobách. Odložme ty subjektivní emoční brýle!

Je doslova poslední čas nyní volit výhradně JEN ty antické „diktátory“, kteří nás zachrání před diktaturou sanitární, před diktaturou nikoli politiků, ale tituly ověnčených, leč zkorumpovaných a sektářských, „odborníků“ v bílých pláštích jejich „vědy“.

O cyklostezky, výši dotací pro myslivce nebo i dokonce o (pro mne ostatně nereálném) odchodu z EU, tak to se můžeme spolu hádat, až pomine hrozící nebezpečí, že se řítíme na plný plyn do časů, kdy už nám tato témata budou zcela lhostejná. Protože pak už přímo půjde o životy a svobodu naši a o životy a svobodu našich dětí a vnuků!

To je moje slovo před svatodušními svátky. V Duchu a v Pravdě, drazí!

Leo P. Švančara, psáno ve středu před Sesláním Ducha svatého, A.D.2021

V kategorii Články, Politika

Příspěvek zaslal: leo dne 19.5.2021 / článek si přečetlo 810 návštěvníků X-P.cz

Web rediguje: Leo P. Švančara

Další příspěvky