Jdete letos do volební komise? Pak si tam ofoťte výsledky – máte na to právo!

Při posledních volbách do sněmovny v říjnu roku 2017 se stala zvláštní věc:

Zhruba na dvě hodiny náhle vypadl server Českého statistického úřadu (ČSÚ) – a jak si skoro všichni pamatujeme, nabíhání průběžných výsledků tak nebylo možno jakkoli kontrolovat a sledovat. Ani nám, běžné veřejností, ani samotným kandidujícím stranám.

Přestože před tímto záhadným „výpadkem“ se začaly volební výsledky rýsovat poměrně zřetelně, tak po „výpadku“, tedy po oněch dvou hodinách elektronické tmy, pojednou vše vypadalo zázračně jinak:

SPD již nebyla druhá za ANO (tak jak do onoho „výpadku“), ale na druhém místě se namísto ní z ničeho nic ocitla ODS. A současně tam poskočili i Piráti. Přičemž zpočátku dvouprocentní TOPka se během těch dvou hodin náhle přehoupla přes procent pět – a je ve sněmovně tím pádem dodnes.

Chce se skoro říci, že to mohl být volební podvod jak řemen. Nikdo to však u soudu nenapadl, tudíž 2017 proběhly zcela legálně a jejich výsledky jsou platné…

(A jen tak na doplnění všech těchto záhad: Odpovědná osoba za Český statistický úřad a tedy i za průběh těchto zmíněných voleb, ředitelka ČSÚ, profesorka Iva Ritschelová, nečekaně zemřela ve věku pouhých 53 let počátkem prosince 2017. Tedy asi šest týdnů po těchto prazvláštních volbách. Viz zde.)

Takže aktuální nápad Trikolory, Svobodných a Soukromníků (kandidujících pod značkou TSS s číslem 8), je vynikajícím způsobem, jak rozptýlit jakékoli případné pochybnosti o průběhu nadcházejících říjnových voleb. A totéž by měly udělat i ostatní strany, zejména ty, které jsou v mediálních průzkumech dlouhodobě „házeny“ pod laťku!

I ty nejmenší obce najdeme na serveru volby.cz, včetně počtu odevzdaných hlasů pro každou stranu. Není nic jednoduššího, než když si to pak porovnáte se svými záznamy či fotografiemi.

I ty nejmenší obce najdeme na serveru volby.cz, včetně počtu odevzdaných hlasů pro každou stranu. Není nic jednoduššího, než když si to pak sami porovnáte se svými záznamy či fotografiemi.

Protože není nic jednoduššího, než když si každý člen volební komise – od nejmenší vesničky až po největší velkoměsta – ofotí mobilem po sečtení hlasů z obrazovky počítače zapisovatelky konečný výsledek. Tedy konkrétní počty hlasů pro jednotlivé strany právě z JEHO obvodu. Je to totiž nejen vaše právo, ale přímo vaše povinnost! Komisaři jsou totiž svými stranami do komisí delegování přece právě proto, aby kontrolovali regulérnost voleb přímo na místě.

Související články na X-P.cz:  Jsme v ohrožení demokratických základů systému: Parlament tedy jednat musí!

Takže do toho, přátelé. Foťte, zapisujte – a pak porovnávejte na serveru volby.cz oficiální počty hlasů z vašeho obvodu s vašimi zápisky. Každý, i ten nejmenší obvod v republice tam totiž pak lehce najdete, včetně zveřejněného počtu odevzdaných hlasů. A není nic lehčího, než porovnat vaše zápisky či fotky obrazovky volebního počítače s tím, co se ve vašem obvodu objeví v oficiálních výsledcích.

A vsaďte se, že pokud toto uděláte za dva týdny ve vašich volebních místnostech skoro všichni, k žádnému záhadnému „výpadku“ či nějaké jiné podivnosti v průběhu hlasování letos rozhodně nedojde!

Demokracie je křehká a snadno se zvrhne v totalitu. Proto je potřeba volební procesy aktivně hlídat – a letos, po zkušenostech s volebními podvody z „vyspělých demokracií“ na západ od nás – to platí více než jindy. A české zákony nám to všem plně umožňují. Zatím…

Leo P. Švančara, psáno 23. září A. D. 2021

Odkazy:

Naléhavá výzva TSS (Trikolora, Svobodní, Soukromníci) všem svým komisařům k zajištění regulérnosti voleb 2021…

Informace o masivních výpadcích volebních serverů v říjnu 2017

Oznámení o úmrtí ředitelky ČSÚ 2. prosince 2017…

V kategorii Politika

Příspěvek zaslal: leo dne 23.9.2021 / článek si přečetlo 1 411 návštěvníků X-P.cz

Štítky:

Web rediguje: Leo P. Švančara

Další příspěvky