Jen za první čtvrtletí tohoto roku zemřelo o deset tisíc starobních důchodců více, než v jiných letech! Proč asi?

Dal jsem si trochu práci, vyhledal si některá data na stránkách důchodové správy a zjistil jsem zajímavé věci, že za první čtvrtletí roku 2021 odešlo na věčnost nebývale velké množství Čechů a Moravanů důchodového věku.

Současně jsem pro případné argumenty skeptiků, že „všichni důchodci přece umírají na , vyhledal dle údajů ministerstva zdravotnictví, kolik celkem zemřelo všech lidí u nás s positivním covidem za období od 1. 1. 2021 do 31. 3. 2021:

Bylo jich celkem 14991.

Současně jsem k tomu pak vyhledal, kolik nových starobních důchodů bylo přiznáno v prvním čtvrtletí 2021. Tento údaj není za letošní rok zatím dostupný, takže jsem musel vyjít ze čtvrtletních průměrů z předchozích ročenek ČSSZ. A podle nich čtvrtletně u nás v průměru vstupuje do starobního důchodu cca 25 tisíc nových důchodců.

Čili sečteno podtrženo:

– Za první čtvrtletí 2021 přibylo cca 25000 nových starobních důchodců.

– Za první čtvrtletí 2021 se ovšem přesto současně počet českých a moravských důchodců, kterým byly důchody vypláceny, snížil o 15019 lidí.

– S positivním covidem v prvním čtvrtletí v ČR zemřelo celkem 14991 osob (kolik z nich bylo mezi starobními důchodci, to nevíme, ale řekněme, že asi tak dvoutřetinová většina, nikoli však všichni).

– V prvních čtvrtletích roku nicméně skutečně ubývá vyplácených důchodů v posledních třech letech každoročně. Nicméně, podle statistik důchodové správy tento úbytek od ledna do března každým rokem kolísá někde kolem čtyřech, pěti tisíc osob. Na jaře tedy starší lidé odcházejí na věčnost častěji, což bylo známo již našim pradědům. Ale letos to nebylo těch průměrných pět tisíc, ale rovnou patnáct tisíc!

Závěr:

Nevysvětlitelné zvýšení zesnulých důchodců tudíž činí skutečně při započtení všech těchto dat za jediné čtvrtletí zhruba oněch cca 10 tisíc osob. A nejsou to, jak jsme právě dokázali, vůbec zesnulí s covidem. Ti jsou totiž mimo tato čísla!

Související články na X-P.cz:  Očkování a testování? Je to hřích, který nás může stát věčný život?

Kdo máme oči, čtěme, kdo máme hlavu, uvažujme:

Kde se zničehonic letos tak najednou vzala taková úmrtnost ve skupině lidí nad 60 a více let?

Jakákoli souvislost s masivní vakcinací právě této skupiny obyvatelstva během celého prvního čtvrtletí roku 2021 je jistě jen čistě náhodná a rozhodně s ničím nesouvisí!

Úbytek vyplácených starobních důchodů dle údajů české důchodové správy.

Úbytek vyplácených starobních důchodů dle údajů české důchodové správy.

Zdroje k těmto závěrům užitých dat:
• ČSSZ, přehled vyplácených pensí v jednotlivých čtvrtletích od roku 2000 až do 31. března 2021.

• Ministerstvo zdravotnictví, úmrtnost na covid-19 v jednotlivých časových obdobích:

Leo P. Švančara, psáno v sobotu po Božím Těle, 5. června A.D. 2021

V kategorii Články, Homeopatie / léčba, Zajímavosti

Příspěvek zaslal: leo dne 5.6.2021 / článek si přečetlo 1 041 návštěvníků X-P.cz

Štítky:

Web rediguje: Leo P. Švančara

Další příspěvky