Myslíme si, že jsme se ocitli v diktatuře? Ano, ale dost možná již přichází jiná – a nekonečně horší!

Kořeny samotné vědy se nacházejí v magii a mytologii. (Robert Scholes a Erik Rabkin „Vědecká fantastika – historie, učení, vize“, Oxfordská universita, 1977)

Když jsem v dubnu roku 2020 psal pro jeden web České televize na požádání malou glosu o tom, že zde neřádí žádná virová epidemie, nýbrž epidemie strachu, trochu jsem doufal, že se moje vize nakonec snad až tak nenaplní.

Naplnily!

Strach z jakési marginální nemoci, která se nikdy opravdovou epidemií za ten rok ani na jednu jedinou vteřinu lege artis nestala, a přesto dokázala nemožné – tedy uzavřít skoro na rok více jak milionu mladých tuzemců vzdělání, zrušit hospody, zavřít divadla, živnostníkům obchody a jejich provozovny – ukázal jasně, že s lidmi lze manipulovat prakticky neomezeně. Jsou schopni se zbavit veškerých dosavadních návyků, vlastního kvalitního prožívání života, svých přátel i svých koníčků; jsou ochotni přijít i o vlastní obživu! A to jen skrze promyšleně a cíleně stupňovaný jejich strach! A je jedno, co je toho strachu předmětem.

Tudíž nyní vidíme jasně, že sebevíce nesmyslná a iracionální záminka se může kdykoli v blízké budoucnosti stát (protože jsme nyní již rok toho očitými svědky) bleskově důvodem budoucího zavedení plošné diktatury v rozměrech, které si možná ani dnes, po zkušenostech s hysterií kolem čínské chřipky, možná ani ještě neumíme představit!

Doktor Jacques Valle (nar. 1939) ve své knize „Neviditelná kolej“ vypráví o tom, co si slavní vědci – badatelé myslí o UFO. Doktor zde soudí, že jsme se už „těsně přiblížili“ k porozumění tomuto jevu. Zaznamenává, že myšlenka o „mimozemském“ rozumném životě se stala v posledních letech podivuhodně módní, a to ve stejné míře mezi vědci i lidmi pověrčivými. Je to výsledek „velikého očekávání kontaktu s vyššími formami inteligence, které mohou ukázat cestu naší nešťastné, zmučené a těžce nemocné planetě“.

Související články na X-P.cz:  Očkování a testování? Je to hřích, který nás může stát věčný život?

Významné je, že vidí, jak se myšlenka o hostech z vesmíru stala „velikým mýtem“ či podivnou nepravdou naší doby. Pro velké množství lidí se stalo očekávání hostů z vesmíru něčím velmi důležitým.

A co lidé očekávají, to se také většinou stane!

Dr. Vallee se zde ale rovněž táže, neslouží-li idea hostů z kosmu ke „skrytí a maskování reálné a nekonečně složitější podstaty technologie, (spíše však autorů těchto jevů), která dala původ těmto jevům“. Tvrdí, že „máme co činit nikoliv s vlnami vpádů z kosmu, jdoucími jedna za druhou, ale se systémem kontroly!“

Proč cituji dávnou knihu dr. Vallee z konce sedmdesátých let?

Jednoduše proto, že to, co se nyní začíná pojednou objevovat a prosakovat, může být poté, co si vládci světa ověřili, že správně vyvolaný strach u mas lidí funguje dokonale, dalším stupněm naší poroby. A to poroby nepředstavitelné, možná až na samou dřeň našich životů.

V USA, odkud jak již víme, k nám po dlouhá léta plynou nejrůznější fenomeny, které se posléze stávají i u nás tvrdou realitou, v poslední době podivně sílí opět hysterie kolem takzvaného UFO. Nejenže se nyní již několik měsíců denně objevují v americkém tisku desítky článků na toto téma, ale tamní politici již začínají najednou otevřeně hovořit o ohrožení národní bezpečnosti. Pentagon také právě v těchto dnech vydal „vědecko vojenskou“ zprávu o UFO.

A začínají se současně množit vyjádření politiků, počínaje republikánským Timem Burchettem a konče bývalým presidentem USA Obamou, že možná invaze mimozemských civilisací může znamenat fatální ohrožení celé civilisace na naší planetě. Což korunoval nedávno v pořadu populárního konservativního novináře z Fox News Tuckera Carlsona zaměstnanec ministerstva obrany USA, který na obrazovce prohlásil, že „v otázce UFO tajné služby selhávají, jako před 11. zářím“.

Související články na X-P.cz:  Může křesťan odmítnout z náboženských důvodů očkování současnými vakcínami? Může!

Co z těchto pro nás zatím možná směšných a nenápadných signálů ze zámoří vyplývá?

Nic více a nic méně, že může velmi brzy nastat situace, kdy covidohysterická kampaň strachu bude vystřídána o dost horší hysterií – a to daleko většího strachu – z „vědecky“ podložených obav z útoku mimozemských civilisací!

„Když lidé, kteří jsou vyvedeni z duševní rovnováhy nesmysly a paradoxy, zaměřují svou pozornost na hledání smyslu toho, co vidí, odkrývají se mimořádně široce k odevzdání svých myslí a svých osobností těm, kdo jim tyto nesmysly denně předkládají“, napsal dr. Vallee vemi vizionářsky již před 40 roky.

A nyní jsme toho, co kdysi předvídal jen teoreticky, již svědky!

Takže co s tím? Máme se jít raději rovnou oběsit, nebo nechat věcem jejich spád s očekáváním našeho chmurného konce v totalitě, která se nedej Bože možná blíží a jakou ještě svět nezažil? Protože když vládci a média začnou vyhlašovat, že jsme ohroženi útokem mimozemšťanů, pak použijí všech prostředků k tomu, aby za souhlasu vystrašených nevědomých davů nás všechny zbavili veškerých posledních zbytků našich svobod. Již to totiž předvedli s daleko mírnější hysterií kolem nijak významného covidu!

Ne. Ani se věšet, ani oddaně neočekávat trudný konec někde doživotně ve sklepě!

Když totiž vycházíme z křesťanských postojů, z naší víry v Trojjediného a nás nadevše milujícího Boha, pak víme, že jednou přijde čas, kdy satan bude nakrátko uvolněn ze svého vězení v podzemí, kde byl „přikován“ v den Kristova . A co když ten čas nadchází právě nyní?

Je dost dobře možné, že ještě nikdy od dob Kristových se běsové neobjevili tak otevřeně a na tisíci místech současně jako dnes?

Je-li tomu tak, zbývá nám jedině víra. Pevná víra nikoli v člověka, ve vědu, v pomíjivá poznání omezených lidí s profesorskými diplomy (které v den jejich smrti budou stejně platné, jak každé jiné mrtvole pršiplášť), ale Víra v Toho, který nedovolí, aby nám byl odňat věčný život.

Související články na X-P.cz:  Boj se Zlem? Ano, ale jeho zbraněmi nelze. Proto nemůže fungovat demokracie!

Zemřeme všichni. Nikdo z nás nebude výjimkou. Takže oč jde?

O to, abychom po projití branou smrti poté žili věčně a v radosti. Bez ohledu na dnešní hysterčení a šílení běsů, démonů a ďáblů, bez ohledu na jimi šířený strach. Ten strach má totiž jediný účel: O ten náš věčný život a pokoj v Bohu nás stůj co stůj připravit.

Takže hlavu vzhůru: Když Bůh s námi? Kdo pak proti nám?!

Leo P. Švančara, psáno 7. července A.D 2021

V kategorii Články, Poznámka ke dni, Zajímavosti

Příspěvek zaslal: leo dne 7.7.2021 / článek si přečetlo 1 661 návštěvníků X-P.cz

Štítky:

Web rediguje: Leo P. Švančara

Další příspěvky