Omnia ad maiorem Dei gloriam!

O vzrůstající rozpačitosti nad výsledkem konkláve, kterou cítím od noci sílit ze všech stran, jsem od rána hodně, hodně přemýšlel. A myslím si nyní asi toto:
Jesuité mají ve své tradici jistou “svéráznost” misijních metod. A nemyslím, že by šlo vždy u nich o přizpůsobení se světu na úkor víry – vždyť vzpomeňme, jak skvěle se jim díky jejich neotřelým metodám kdysi podařila během několika málo desítek let naprostá rekatolisace našich zemí, tak do morku kostí prolezlých utrakvistickými a lutheránskými bludy!


A kdo proti jesuitům nejvíce bojoval? Zednářstvo, humanisté, nacisté i komunisté – počínaje Josefem II. a konče Zdeňkem Nejedlým.
Nesmíme také zapomínat, že nikdo jiný, než jesuité, nemají takovou intelektuální a znalostní „výbavu“ v boji s herezemi a bludy, které navíc dokonale právě oni znají a tím znají i jejich slabiny!
Takže doufám, že ač metody nového papeže se mohou nám, milovníkům tradice, možná v příštích týdnech často jevit jako jemně řečeno na hranici herezí, snad jejich výsledkem bude návrat k původním a pravým katolickým hodnotám nejen v církvi!
Musíme se za to modlit…
Náš Pán svoji neopustí, pevně v to věřím a jelikož KAŽDÁ volba je dílem Ducha svatého, ovoce pontifikát papeže Františka určitě, zcela určitě přinese!!!

V kategorii Glosy

Příspěvek zaslal: leo dne 14.3.2013 / článek si přečetlo 1 849 návštěvníků X-P.cz

Web rediguje: Leo P. Švančara

Další příspěvky