Vše špatné sice nyní asi bude pár týdnů vrcholit, ale na Narození Kristovo 2020 přijde vysvobození!

Nyní vše špatné asi bude dočasně vrcholit. Jak jsem již několikrát tento rok uváděl, 12. ledna 2020 ve 14:27 hodin nastala na obloze přesná konjunkce Saturna s Plutem. Ta se opakuje zhruba jednou za čtyři desítky roků.

Ve století, v němž jsme se skoro všichni narodili, tedy ve dvacátém, nastala v roce 1914 a trvala do roku 1915. Podruhé pak v letech 1947-48. A potřetí, již za našich životů, pak v letech 1982-84.

Nyní trvá od loňského jara a skončí za měsíc, tedy letos v prosinci.

Jde tedy o astrologicky velmi významnou mundánní konstelaci, která zabarvuje vždy čas, ve kterém nastává, v jednom směru: Jde o změnu jedné epochy k epoše nové, jiné. Zásadně jiné! (I ta zatím předchozí nastala zcela přesně v okamžiku, kdy zemřel Brežněv a začal tím pádem rozklad sovětského bloku!)

Jak jsem psal v lednu, kdy ještě po covido-diktatuře nebylo ani slechu, tato konjunkce se odehrála na 22 stupni znamení Kozoroha. A tak poslyšme, co nám zde říkají prastaré astrologické vědomosti (viz např. Jan Kefer):

22-23 stupni Kozoroha vládne Jupiter. A právě tento stupeň je významným bodem zvěrokruhu, ohrožujícím „požitky, erotiku, nadbytek, luxus a konzum“!

Takto osudová konjunkce na tomto stupni je tedy ohrožením celé naší dosavadní epochy, založené na materialismu, hltavosti a naší poživačné neurvalosti ke všemu a ke všem.

Může být signifikátorem těchto jevů: Rozvrat, převrat, krise, nepřátelství, proti kterému je právní ochrana jednotlivce bezmocná. Již tedy v lednu bylo možno očekávat „civilní diktaturu“, rafinované činy politiků a jejich úchylná jednání.

Tož, posuďme sami, zda se toto po jedenácti měsících naplňuje či ne?

Navíc v neděli 15. listopadu 2020 dochází ke konjunkci Slunce a Luny, tedy k předposlednímu letošnímu novu. A tento se odehraje v prvním domě horoskopu spočítaného pro naše země a ke všemu v tu chvíli jak Slunce, tak Luna, budou v konjunkci nejen spolu, ale také s neblahou stálicí Unuk!

Tato astrologicky velmi zlá stálice zpravidla zesiluje všechny ostatní špatné konstelace a její vliv je popsán Janem Keferem jako přímo katastrofální. Dají se dle něho při všech těchto špatných konstelacích očekávat v dalších týdnech nejen „vládní krise, loupeže, požáry, krachy celých odvětví obchodu“, ale také, žel, asi „špatné podmínky lidových vrstev“ a „spory mezi národem a jeho vládou“.

Nu, uvidíme, ale netřeba se zase příliš děsit – ta epochální konjunkce Saturn – Pluto totiž po roce a půl konečně brzy skončí. A to (jaká nadějná symbolika?), přesně letos na vánoční, pár minut po půlnoci Narození Páně.

Takže letošní blížící se , před nímž nyní nastává onen nejhorší letošní nov, může být pro nás všechny obrovskou výzvou: Modleme se za příchod Spasitele a Jeho království. Království pokoje, jemuž nebude konce!

Leo P. Švančara, psáno před 24. nedělí po sv. Duchu, 14. listopadu A .D. 2020 (www.svancara.eu)

V kategorii Astrologie v. křesťanství, Poznámka ke dni, Zajímavosti

Příspěvek zaslal: leo dne 14.11.2020 / článek si přečetlo 1 790 návštěvníků X-P.cz

Web rediguje: Leo P. Švančara

Další příspěvky