Imunita i vůči covidu souvisí s vitaminy D a B3!

Homeopatika Tabacum a Sol pomáhají tělu vyrábět vitaminy D a B3.

Homeopatika Tabacum a Sol pomáhají tělu vyrábět vitaminy D a B3.

Podle dosavadních celoročních zjištění (nejen z mé osobní denní praxe, ale dle informací od známých a přátel pracujících v tuzemských nemocnicích) je v oblasti imunity vůči COVIDu a chřipkám či virosám obecně patrně nezastupitelný vitamin D. Ale stejně tak je mimořádně přínosný vitamin B3, tedy niacin (jehož základní složkou je kyselina nicotinová).

Začněme tedy vitaminem D:

Ten získáváme hlavně pobytem na slunci – nejlépe jarním či letním. Jenže v našich zeměpisných šířkách a zvláště v zimním období jej získat ze slunce prakticky nelze (s výjimkou pobytu ve slunných dnech na horách). Existuje ale zvláštní homeopatikum, takzvané „heliopatikum“ pod názvem Sol!

Užitím tohoto „potencovaného slunečního světla“, tedy homeopatika s názvem Sol, tělo začne vyrábět vitamin D a ten, takto organismem syntetisovaný, vydrží v těle podstatně déle, než vitamin D v potravinových doplňcích a dalších náhražkách. Lze jej z homeopatika někdy získat skoro tolik, jako při pobytu na jasném slunci.

Protože v tuto chvíli nemáme sluníčko vůbec, aplikuji nyní tuto zimu Sol ve dvou zcela rozdílných potencích v jednom léku a to Sol K1 + Sol K15 (tím pokrýváme nejen výrobu vitaminu D potencí K1, ale i případné deprese, strachy, úzkosti z nedostatku světla – pro změnu vyšší potencí K15).

A vitamin B3?

Tento vitamin si tělo samo vyrobit neumí, ačkoli je nezbytným koenzymem sloužícím při buněčném metabolismu, při „tvorbě energie“, obnovování epitelu, kůže, veškerých tkání v těle. Nedostatek tohoto nikotinového vitamínu B3 se může projevovat únavou, zmateností, depresemi, bolestmi hlavy…

…a značným snížením imunity lidského organismu vůči chorobám!

Vlivem kouření – ale zdá se podle mých zkušeností čím dál více, že i vlivem například už pouhého šňupání tabáku – produkují játra a pankreas tento vitamin (a k tomu také mnohé další specifické enzymy) sloužící obecné ochraně těla a hlavně k obnovování buněčné regenerace, zjednodušeně řečeno.

Tím se vysvětluje, proč kuřáci tabáku málokdy covidem, ale i běžnými virosami onemocnění a když už se tak stane, průběh bývá lehčí a většinou bez větších následků.

I když lze B3 v těle „vyrábět“ i pomocí například vajec, jenom tabák asi zdá se dodává onu kyselinu nicotinovou tělu přímo. (Aby člověku játra a slinivka vyrobila B3 v množství, co vyrobí po jediné cigaretě, musel by člověk sníst naráz asi pět až šest vajec, a to ještě nejlépe syrových.)

Ale lze to i homeopaticky – nekuřákům s úspěchem lze zřejmě podle posledních pokusů podávat Tabacum K1 a zdá se, že tělo reaguje pak ve „výrobě“ B3 prakticky stejně, jako při běžném denním kouření tabáku. Jenže bez oněch pro mnohé nepříjemných vedlejších účinků! Když totiž člověk nemá ve svém horoskopu narození silný či dobře aspektovaný Mars, kouření tabáku mu může skutečně často přinášet zdravotní potíže.

 

Zde musím udělat malou vsuvku: Toto vysvětlení se zdá být signaturní, tedy kupodivu přesně tak, jak o signaturách planet soudil již velmi dobře Paracelsus.

Když totiž člověk nemá silný či dobře aspektovaný Mars, není dobré, aby kouřil. To je moje letité zjištění, které se mi opakovaně potvrzuje.

Nicméně platí to samozřejmě ale také naopak – lidé se silným či dobře postaveným Marsem ve svém horoskopu narození s kouřením potíže celý život žádné nemají, ačkoli se často mohou při celoživotním kouření dožít ve zdraví i dosti vysokého věku. Signaturou tabáku je totiž právě planeta Mars.

Jenže v posledních cca 50 letech se v civilisovaném „vyspělém“ světě děje zajímavá věc. Silný Mars, nepoškozený, se vidí v horoskopech čím dál tím méně. Zatímco naši otcové a zejména dědové jej měli skoro z poloviny všichni silný, naši vrstevníci už jen tak z třetiny a naši vnukové už silné Marty nemívají ve většině svých horoskopů.

Možná se tím vysvětluje – kromě stále pokrytečtějšího tažení proti tabáku – také nejen ubývání kuřáků ve vyspělých zemích, ale zvláště také i jakýsi úpadek mužnosti, neochota mužů nést risiko, všeprostupující zženštilost celé generace mužů mladších 40 let?

 

Nicméně vraťme se k tématu: Co můžeme udělat nyní pro zvýšení imunity skrze tyto dva dosti zásadní vitaminy?

Kuřáci tabáku mohou použít homeopatikum Sol, nekuřáci směs homeopatik Tabacum a Sol. Pokud tuto dvojsměs ale použijí i kuřáci, nestane se jim nic – pouze si tělo Tabacum rychle „očichá“ a jeho homeopatická informace projde organismem bez účinku.

Ale pokud Tabacum užije kuřák, který svůj Mars má postaven hůře, či dokonce poškozen, pak Tabacum skrze signaturní zákony začne zmirňovat negativní účinky kouření na organismus tohoto kuřáka!

Leo P. Švančara, psáno na svátek sv. Karla Velikého, 28. ledna A.D. 2021.

– související odkaz na náš homeopatický eshop na hotovou homeopatickou směs Tabacum K1 + Sol K1 + Sol K15

V kategorii Články, Homeopatie / léčba

Příspěvek zaslal: leo dne 28.1.2021 / článek si přečetlo 1 095 návštěvníků X-P.cz

Web rediguje: Leo P. Švančara

Další příspěvky