Síla modlitby a znamení kříže je dokázána i vědecky

sv_katerina

Stětí svaté Kateřiny

Dnes, 25. listopadu, je svátek svaté Kateřiny, patronky nejen šťastné smrti, ale i pomocnice proti migrénám, nemocem jazyka, hrtanu a horních cest dýchacích obecně. Patří mezi tzv. XIV. Svatých Pomocníků, kteří pomáhají proti veškerým nemocem a obtížím. Stačí jen upřímné , které jsou největším dostupným lékem na cokoli!

A k tomu si dovolím shrnout několik i vědeckých údajů:
Působením modlitby na lidský organismus se začali vědci zabývat teprve nedávno a první získané vědecké údaje překvapily dokonce i zatvrzelé atheisty…

Jedno z bádání bylo prováděno na Gercogské univerzitě v Daremu (ve státě Severní Karolína, USA) v místní nemocnici. Vědci pozvali několik mnichů, jeptišek a kněží pravoslavných i katolického vyznání, aby se modlili za 700 pacientů trpících nemocemi srdce.
V průběhu několika dní pořizovali lékaři záznamy o stavu těchto nemocných, a když se experiment skončil, odevzdali sebraná data vědcům. Brzy sdělil prof. Mitchel Krushoff výsledky: u 500 pacientů se díky modlitbám tempo uzdravení zvýšilo průměrně o 93 procent!

Máme za to, že se při modlitbě ničí patologická spojení mezi neurony mozku, protože člověk přestává jednak myslet na nemoc a jednak patrně spojení s Bohem v upřímné modlitbě, pokud je navíc pravidelná a opakovaná po mnoho dnů, nám neznámým způsobem prokazatelně uzdravuje tělo i mysl“, uvedl v podobném výzkumu vedoucí laboratoře neuropsychofysiologie Peterburgského psychoneurologického vědecko výzkumného Bechterova institutu, prof. Valerij Slezin.

„Po čase to vede k úplnému uzdravení smrtelně nemocných lidí. Vědě jsou známy dnes mnohé případy vyléčení onkologických onemocnění i v terminálním stadiu jen díky modlitbě, ale je potřeba ještě dlouhých výzkumů, proč tomu tak je – pokud tedy vůbec budeme někdy schopni mechanismus modlitby objasnit?“ uvádí profesor Slezin.

Modlitba, upřímná a opravdová, však uzdravuje nejen nemoci v organismu, ale likviduje i choroboplodné zárodky:

Související články na X-P.cz:  Mariánské léto: Čas nejvhodnější ke sběru bylin a k výrobě tinktur!

Například peterburgská inženýrka elektrofyzička z laboratoře lékařsko-biologických technologií Angelina Malachovská, člen svazu „Pravoslavní ruští vědci“, už 15 let studuje vlastnosti „nevědeckých“ jevů, jako např. síla znamení kříže, Božího slova a léčivé vlastnosti svěcené vody.

Sama o tom říká:
„Prověřovala jsem působení modlitby Otčenáš a pravoslavného znamení kříže na patogenní mikroorganismy.
Pro výzkum byly odebrány vzorky vody z nejrůznějších zdrojů: studny, řek, jezer, v nichž byly přítomny střevní baktérie a zlatý stafylokok. Ukázalo se, že po přečtení modlitby Otčenáš a požehnání bakteriální kultury znamením kříže se množství škodlivých bakterií sníží téměř stonásobně“, shrnuje výsledky svých výzkumů ing. Malachovská.

Čili vidíme i vědecká potvrzení síly modlitby, jako vůbec největšího existujícího „všeléku“ při každé nemoci, v každé situaci, navíc všeléku, který je dostupný zdarma a každému z nás!

Tolik k modlitbám, jež rozhodně nelze, jak mám i svou vlastní letitou zkušenost v praxi, považovat za nějaké „drmolení“ kněží či kostelních babek.

Takže:
Svatá Kateřino, oroduj za nás! Pro tvoji věrnost víře a mučednickou nechť nás všemohoucí a milosrdný Bůh ochrání ode všech nebezpečí pro duši, mysl i tělo a nechť na tvoji vroucí přímluvu uzdraví naše neduhy!
Skrze Krista, našeho Pána…
Amen

Leo P. Švančara, psáno na svátek sv. Kateřiny, 25. listopadu A.D. 2015

V kategorii Homeopatie / léčba, Zajímavosti

Příspěvek zaslal: leo dne 25.11.2015 / článek si přečetlo 2 098 návštěvníků X-P.cz

Štítky: , ,

Web rediguje: Leo P. Švančara

Další příspěvky