Blíží se opět naše pronásledování? A začnou s ním vlastní?

halikZařekl jsem se, že tento suchý třetí adventní týden se nebudu zabývat politikou. Nuže, řekněme si nyní však alibisticky – snad – že toto není čistá . 🙂
Tento článek profesora Malého jsem přečetl na serveru Duše a Hvězdy (zdroj: Fatwa nebo koncentrák? Co to bude, pane profesore? ) a došlo mi už podruhé tento týden, kam asi Tomáš Halík míří – tedy personálně.
A že to „jen“ nějaký český presidentský stolec jistě nebude!
Jestliže si totiž dovolí veřejně v katolickém tisku zaútočit na takovou morální katolickou autoritu, kterou je profesor Piťha, pak musí být profesor Halík velmi pevný v kramflekách!
Velmi!

„Evropa není geografický pojem, ale pojem civilisační a kulturní. Je definována jako oblast, kde je uctíván křesťanský Bůh. Evropané si to uvědomili, když byli konfrontováni s jinou civilizací, která vyznává jiného Boha. Je to zásadním způsobem jiná civilizace, protože mezi milosrdným, nesmírně lidským a odpouštějícím Bohem, ochráncem a zachráncem a Alláhem, nelítostně tvrdým bohem Muslimů, je veliký rozdíl. Křesťanství je náboženství, které už od Starého Zákona, který Kristus naplnil, dovršil, ale nezrušil, považuje člověka za svobodného. Dává mu právo se rozhodovat a žádá jeho odpovědnost. Alláh, vyžadující naprostou poslušnost člověka, činí z něho otroka. Křesťanství hlásající pokoj, je zjevně náboženstvím života, Islám vyhlašující džihád je naopak náboženstvím smrti.“
(z promluvy prof. Petra Piťhy na letošní svátek sv. Anežky Přemyslovny, viz zde: Pozvednout kříž a označit jím prapory na znamení, že ti, kdo pod nimi stojí, brání království života )
 
A Halíkova reakce? Přímý požadavek na Piťhovo trestní stíhání:
„Ozývají-li se nejen na shromáždění neofašistů, ale i v křesťanských chrámech výroky, že křesťanství má Boha lásky a milosrdenství a islám jiného Boha, nelítostného Boha nenávisti, že křesťanství je náboženství života a islám náboženství smrti, je třeba jasně říci, že tyto výroky jsou nejen z odborného theologického a religionistického hlediska naprosto neudržitelné, že jsou dokonce na hranici TRESTNÉHO ČINU podněcování k nenávisti…“
(Tomáš Halík. 50. číslo Katolického týdeníku, zdroj Halíkovy citace zde: Máme s muslimy stejného Boha? )
 
Čili shrnuto. Vezmu-li si přednášku prof. Halíka na papežské Gregoriánské universitě v Římě před několika dny, v níž v samotném srdci Církve prohlašoval takové neuvěřitelné věty, jako že, například, cituji, „Ježíš, Maria ani Josef nebyli křesťany“ (zdroj zde: Pakt z katakomb ), a to, aniž by kdo protestoval.
Vezmu-li k tomu nynější tento jeho článek v Katolickém týdeníku – aniž by kdo, kromě prof. Malého opět protestoval – pak mi vychází jediné:
 
Vidíme před sebou možného příštího sekretáře (?), v každém případě možná spiritus movens příštího římského papeže? A nebo před sebou dokonce možná vidíme příštího papeže samotného?
Kdo ví?
Toho papeže, o němž již psal Solovjov, papeže Antikristova, papeže Apollona?
(Pozn.: Námitka, že profesor Tomáš Halík není ani biskupem, natož kardinálem, je v současné církvi, kde papežové odcházejí do pense jak vysloužilí manageři, možná bezpředmětná. Podle kanonického práva totiž může být v konkláve papežem právoplatně zvolen kterýkoli katolík – a dokonce ani nemusí být v té chvíli vůbec knězem. )
(Legenda o Antikristu ve formátu pdf je k disposici kompletně zde…)
(Leo P. Švančara, 17. prosince A.D. 2015)

V kategorii Glosy, Politika

Příspěvek zaslal: leo dne 17.12.2015 / článek si přečetlo 1 306 návštěvníků X-P.cz

Web rediguje: Leo P. Švančara

Další příspěvky