Jestliže se kdokoli vzdá své svobody pro svoje bezpečí, ztratí nakonec bezpečí i svobodu!

Kresba: Miroslav Kemel.

Kresba: Miroslav Kemel.

Světová zdravotnická organisace (WHO) – ať si už o ní myslíme co nám libo, leč s jejími daty se zde od jara oficiálně operovalo – vydala v současné době čísla o té čínské chřipce svané SARS-COV2.

Vydala je WHO, pocházejí ze skoro ročních dat o této nemoci, tudíž jsou to čísla nejspíše asi opravdu ta nejpřesnější, která lze mít nyní k disposici.

A v této zprávě (zde je na ni odkaz) se praví, že úmrtnost na tuto čínskou chřipku je 0,2 procent!

Ještě jednou slovy:

DVĚ desetinky procenta ze všech nakažených. Tedy z jednoho tisíce nemocných touto chřipkou mohou zemřít v průměru DVA lidé!

A nyní se podívejme na chřipku běžnou:

Každoročně, dle údajů českých hygieniků, v naší zemi onemocní „běžnou“ sezonní chřipkou okolo jednoho milionu obyvatel (zdroj například zde ze Státního zdravotního ústavu). To jsou lidé, kteří projdou rukama lékařů.  Další statisíce lidí, jak víme, patrně chřipku léčí sami, ale to v tuto chvíli pro zjednodušení neuvažujeme.

Počet úmrtí v souvislosti s komplikacemi souvisejícími právě s každoroční sezonní chřipkou a navazujícími respiračními onemocněními se pohybuje pod dva tisíce úmrtí rok co rok.

Což jsou ovšem právě jako z udělání opět ona 0,2 procenta!

Ergo: Čínská chřipka, ona „korona“, má úmrtnost zjevně naprosto stejnou, jako jakákoli jiná běžná sezonní chřipka!

Jenže ona to, žel, vzdor všem těmto datům, přece jenom „běžná“ chřipka není! Kvůli žádné jiné chřipce v dějinách jsme se totiž zatím nedostali na okraj ekonomické tak, jako nyní.

A kvůli žádné předchozí chřipce jsme se ochotně a dobrovolně nevzdali tolika osobních a podnikatelských svobod! Svobod, které nám ti, kterým jsme je bez rozmyslu odevzdali ve strachu o své „bezpečí“, už nikdy rádi vracet nebudou.

Související články na X-P.cz:  Čeho se nejvíce bojíš, to tě také zcela jistě potká. Ale také naopak!

Pročtěme si ještě jednou všechna tato čísla s chladnou hlavou a poctivě se zamysleme: Stojí nám to opravdu za to? Ztratit svobodu a nezískat nic?

Leo P. Švančara, psáno před nedělí Krista Krále, 24. října A. D. 2020

www.svancara.eu

V kategorii Články, Homeopatie / léčba, Poznámka ke dni, Zajímavosti

Příspěvek zaslal: leo dne 24.10.2020 / článek si přečetlo 923 návštěvníků X-P.cz

Štítky:

1 Komentáře

  1. Samia 31.10.2020 21.38

    Dobrý den, pane Švančaro,

    měla bych na Vás dotaz k výše uvedenému článku, se kterým nemohu nesouhlasit. Jen nevím, tzv. jak na to. Dobrovolně své svobody neodevzdávám, ale situace je taková, jaká je, a zdá se, že skoro celý svět zešílel.
    Jak dál? Co člověk může dělat – kromě modliteb samozřejmě….

    Zdravím a děkuji Vám předem za odpověď.

    Samia

Další příspěvky